Om mig

JIMMY WETTERBERG

Hej.

 

Mitt namn är Jimmy Wetterberg och jag är

personlig coach. Ett yrke jag nu helhjärtat

engarerar mig i efter många års personligt intresse

för människor, kommunikation, psykologi,

livsåskådningar och allt som har med vetenskap att göra. Att se röda trådar och att lösa problem har alltid varit min starka sida, och när det kommer till unika, komplexa problem så är våra mänskliga de mest intressanta.

 

En Annan Synvinkel kommer ifrån min egna personliga utveckling, då jag innan var envist säker på att jag antingen hade rätt eller gjorde något på bästa sätt.

Som ingenjörsstudent och påläst så kunde jag inte förstå hur jag inte kunde må bättre. Jag visste ju exakt vad allting var och hur det fungerade tyckte jag. Jag gav andra råd i livet som tog dem vidare, men själv stod det rätt still. Jag bytte stad, reste i världen, bytte jobb, vänner. Vart fanns livet där jag kände mig lycklig?

Efter många års letande, och då jag blev mer och mer desperat så började jag tänka att det kan inte vara fel på allt jag letar efter, eller provar, utan fel på något jag gör.

Kan det vara så att jag använde mitt huvud FÖR mycket. Att mitt huvud och kunskap inte kunde lösa mina problem, utan skapade dem.
Mina känslor fick helt enkelt inte vara med och bestämma, och de var till och med förtryckta utav huvudets vilja att bestämma och vara duktig.
Jag visste helt enkelt inte vad jag kände. Huvudets belöningssystem avgjorde vad jag gick efter - Inte en känsla av vad som var rätt eller fel, för mig.
Att använda all min kunskap till att tänka mindre var ju totalt ologiskt i min värld! Och såklart! Det var ju mer ologisk/irrationell jag behövde bli!.
Total logik är känslokall, som en dator. Den irrationella känslan behövde få mer utrymme för att ge mig en helhetsbalans.
Huvud, kropp och själ fick en innebörd för mig.
Med träning i detta så löstes sig plötsligt livslånga pussel och jag kände mig lugn, bekväm, klarsynt. Det bästa av allt. Min hjärna gick inte i 200km/h längre dygnet runt. Jag började känna mig lycklig igen!

 

En annan synvinkel är även en beskrivning av min nyfikenhet att lära mig nytt. Förutom det mesta inom vetenskap, så har jag alltid observerat människor och situationer.  I min livsresa så har jag varit i situationer och platser både ljusa och mörka, rika och fattiga. Jag har sett människors inre liv, ifrån många samhällsskick. Pratat om allt mellan himmel och jord. Lyssnat på livshistorier från våra allra mest utsatta, och skrytet från de allra mest materialistiska.
Denna observation in i andras liv, och förståelsen för allas egna sanningar och lögner, har satt en ödmjuk prägel på mig, och en förmåga att möta och lyssna på många olika människor och åsikter.

En annan synvinkel

EN ANNAN SYNVINKEL

När man kommer till någon som verkligen ser och respekterar dig för den du är just nu, och förstår din situation, så vågar man öppna sig och prata ut. Att bara känna att man inte längre kämpar själv är skönt för många.
Det är när saker och ting börjar vädras på ett ärligt sätt, som vi på riktigt kan se problemet framför oss - tillgängligt för transformation.
Alla våra beslut tas av vår hjärna, men det är känslan/hjärtat som ger oss en känsla av välbehag eller obehag. Vi kan välja att lyssna på kroppens signaler, eller ignorera dem, med olika konskevenser som följd.
Vissa beslut ger oss en kortsiktig tröst, men där det långvariga problemet kvarstod.
Vissa beslut visar sig vara helt felaktig. Vi dömde ut någon/något för snabbt. Vi kunde för lite. Det var ju inte alls så det var!

Vi tror så mycket och tar beslut så snabbt idag om hur vi och andra har det, hur andra ÄR... men hur rätt har vi? Vad skulle hända om vi vågade ta ett par extra sekunder innan vi reagerar?
I andra skriker kroppen att vi ska agera, men vi velar och velar, fastnar i ändlöst grubbel om varför det kommer gå dåligt, är fel, eller liknande. Vad skulle hända om vi vågade ta klivet direkt när känslan kom?

Genom logik kan vi lära oss att bättre förstå oss själva och våra beteenden.
Genom känslorna kan vi känna om ett beslut är rätt eller fel för oss.
Kärlek i känslor är knäsvaghet, fjärilar i magen, lekfullhet, skratt, pirr osv.
Kärlek i huvudet är:
Överlevnad - check! Fortplantning - check!
Stimulans - check! Sällskap - check!
Lite stelare, men så klart inte oviktigt.
Tillsammans söker dem välbehag plus trygghet.
Ibland blir vi för trygga, utan känslor. Och ibland är vi kära utan trygghet.
Här finns inget rätt eller fel, men det finns en balans på dessa som passar just dig!

 

Förändring kan göra ont och vara obehaglig, sanningen kan såra oss, så vi förväntar oss ingen lätt resa. Men vi är trötta på hur det varit nu ett tag. Vi är trötta på att känna så här!
Målet är belöningen. Belöningen är målet.. Ett rikare liv -ett lugnare sinne -en bättre självkänsla. Ditt mål är mitt mål!

 

Här vill jag vara:

  • Den som verkligen ser DIG och din potential.
  • Den som vågar säga sanningen och konfrontera dina gamla beteenden.
  • Den som pushar på din nya resa mot en bättre vardag.
  • Den som tar fram det bästa i dig.

 

Vi skräddarsyr tillsammans en plan som passar dig. Som ger snabba resultat, är motiverande och som ger dig verktyg du kan använda i din vardag.

Idag vågar vi satsa på något nytt!

 

Jag ser fram emot att träffa dig! Boka eller hör av dig idag, du behöver det.


 

- Jimmy Wetterberg